Български продукт AMMI отличен на световното изложение ANUGA 2021

ammi meat snack at anuga cologne 2021

През октомври тази година се проведе световното изложение за хранително-вкусовата промишленост ANUGA в Кьолн от 09.10.  до 13.10.2021 г. За първи път водещата индустриална среща организира допълнително дигитален формат „ANUGA@home“ от 11.-13.10.2021 г., за да формира основата за добър бизнес и нови икономически перспективи.

Като част от програмата на изложението бе проведен и конкурс за иновативни продукти – ANUGA taste INNOVATION SHOW. Той е барометър за тенденции и източник на вдъхновение за световния хранителен бизнес. Най -важните иновации на ANUGA се представят пред участващите изложители, търговски представители, посетители и медии.

Тази година около 1300 компании от целия свят представиха своите най-нови разработки пред експертно жури от журналисти и пазарни изследователи, за да избират най – добрите продуктови иновации в хранителната индустрията.

Тази година AMMI участва в ANUGA TASTE INNOVATION SHOW, представяйки новата продуктова линия снаксове от месо – колагенови пуканки и месни протеинови барчета. Продуктите на бранда отговарят на най-съвременните световни тенденции в снакс индустрията, тъй като са произведени от натурални съставки, не изискват температурен режим на съхранение и са предназначени за хората в движение.

От гледна точка на хранителни стойности колагеновите пуканки и месни барчета  са изключително богати на натурален животински протеин, антиоксиданти и минерали. Подходящи са за хора, спазващи високопротеинови, нисковъглехидратни и КЕТО режими на хранене. Снаксовете от месо не съдържат глутен, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

След прецизно проучване на заявените за награда кандидатури, журито на ANUGA taste INNOVATION SHOW, оценявайки комплекс от показатели като суровина, вкусови качества, брандинг и приложение на продукта, отличи месното конско барче AMMI като ТОП иновативен продукт /TOP Innovation 2021/. Тази новина носи със себе си повод за радост и гордост не само на екипа на фирма УНИТЕМП като собственик на бранда AMMI, но и на българите за това, че български продукт е отличен на световно ниво.

Още публикации