Международният ултрамаратон „TRYAVNA ULTRA“ 2022 с над 900 участници

ammi tryvna ultra 2022

Международният ултрамаратон “Трявна Ултра” 2022, който се проведе за седма поредна година в сърцето на Стара планина, събра на едно място над 900 участници от близо 30 страни. Събитието се организира от Спортен клуб “Ай Рън”, които бяха подготвили освен трасето за маратонците, така и съпътстваща програма.

Любителският ултрамаратон стартира на 15.07.2022г. и продължи до 17.07.2022г. Участниците в маратона се състезаваха в 5 дистанции – 150км., 100км., 78км., 42км. и 21км. По традиция десетки деца, жители и гости на града се включиха и в символичната градска обиколка из Трявна с дължина от 3 км., на която също се отличиха най-добрите и бързи участници.

ammi team

На стартовата линия в подкрепа на всички участници бяхме и ние – екипът на AMMI, рамо до рамо с нашите партньори от BioBazar.bg. Заедно подкрепихме маратонците като добавихме към стартовия пакет Месно барче AMMI от свинско месо с червена боровинка.
Тази година ултрамаратонът бе белязан от внушителни резултати и впечатляващ феърплей, след като в три от дистанциите бегачите решиха да си споделят победите, финиширайки заедно.
Първото място при жените на най-дългото трасе от 150 км. безапелационно зае Мая Танева, която финишира по време на награждаването с постигнато време от 28 часа и 12 минути. Втора се нареди представителката на Северна Македония Саня Найдовски, която финишира точно 5 часа по-късно и трета остана Симона Райчева-Демерджиева с време 34 часа и 21 минути. Само трите достигнаха до финал, след като трасето отказа почти всички стартирали жени.
Категорична победа при мъжете завоюва Росен Русев, който измина трасето при мъжете за рекордните 20 часа и 6 секунди. Втори се нареди Теодор Георгиев (21 часа и 31 минути), а Николай Николаев финишира трети (24 часа и 15 минути).
Екипът на AMMI благодари за възможността да бъде част от това вълнуващо преживяване за всички! Поздравления за всички победители и участници!

ammi tryavna ultra starter pack

Още публикации